UDRUGA RUBIKON

Udruga za djecu s autizmom i drugim teškoćama u razvoju

Autizam – jednaki u različitosti

Projekti udruge Rubikon

Centralni problem koji Udruga Rubikon u svojim programima i projektima rješava je visoka razina socijalne isključenosti djece s poremećajima iz spektra autizma i njihovih obitelji na području Grada Zaprešića i Zagrebačke županije, gdje su nedostatno razvijeni programi izvaninstitucijskih socijalnih usluga i programi prevencije i zaštite zdravlja te adekvatni programi rehabilitacije djece, mladih i odraslih osoba s poremećajima iz spektra autizma, a koje bi im omogućile veći stupanj integracije u društvo.

Najvažniji projekt koji provodimo je “S autizmom kroz život”

Ovaj projekt je omogućio djeci kontinuitet u rehabilitaciji te sportskim aktivnostima. Projekt je uspješan, važan, utjecajan i prepoznatljiv u društvu jer se aktivnostima pružaju izvaninstitucijske socijalne usluge, informacije,
stručna, edukativna i savjetodavna podrška za inkluzivno okruženje za djecu, mlade osobe s autizmom i njihove obitelji na području Grada Zaprešića i Zagrebačke županije.

Projekt podržavaju:
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
Zagrebačka županija
Grad Zaprešić
Općina Brdovec
Općina Jakovlje

SENZORNA SOBA

Udruga ima opremljenu senzornu sobu pri pastoralnom centru župe Marije Kraljice Apostola, Trg Franje Tuđmana 1, u kojoj se provodi radna- senzorna terapija koju nastojimo osigurati kroz projekte i donacije pravnih i fizičkih osoba.

ŠKOLA PLIVANJA U TERMAMA JEZERČICA

U suradnji sa Termama Jezerčica osiguravamo našim članovima malu školu plivanja.