UDRUGA RUBIKON

Udruga za djecu s autizmom i drugim teškoćama u razvoju

Prikupljeno 40 tisuća kuna

I 15. po redu humanitarna aukcija umjetnina Kluba Zapreščana ispunila je cilj kojeg je davno zacrtao Ivo Košir- a to je vratiti osmijeh na lice onima koji su se našli u teškim životnim situacijama.

Zahvaljujući umjetnicima koji su donirali djela nastala na likovnoj koloniji Matija Skurjeni, ali i njihovim novim vlasnicima, ove je godine za djecu o kojoj skrbi Udruga Rubikon, prikupljeno čak 40 tisuća kuna.

Udruga je to za djecu s autizmom i drugim poteškoćama u razvoju koja trenutno razne terapije obavljaju u prostoru pastoralnog centra Župe BDM Kraljice apostola. Roditeljima je važno da zbog toga ne moraju putovati u Zagreb, jer je to jako stresno za njih, ali i za djecu. Za to što će djeci sada terapije biti dostupnije, najviše treba zahvaliti kupcima umjetnina, koji su osim svojih prostora, uljepšali i lica onih koji će, nadamo se, blagdane koji su pred nama, provesti malo opuštenije.

Svima koji su sudjelovali u ovoj lijepoj i plemenitoj priči, zahvalio je predsjednik Kluba Tomislav Bezuh, koji je primio i zahvalnicu Centra za socijalnu skrb Zaprešić za uspješno održanu prošlogodišnju aukciju.

Od samih početaka, uz veliko zalaganje utemeljitelja Kluba i jednog od predsjednika, gospodina Ive Košira, ovom manifestacijom kulturno-humanitarnog karaktera, prikupljeno je gotovo 700 tisuća kuna za pomoć Zaprešićanima.