UDRUGA RUBIKON

Udruga za djecu s autizmom i drugim teškoćama u razvoju

Humanitarna akcija za Rubikon

Udruga Rubikon pokrenula je humanitarnu akciju za kupnju neurofeedback uređaja za neurofeedback terapiju osoba s autizmom.

Neurofeedback terapija je znanstveno utemeljena i neinvazivna terapija koju u Hrvatskoj (osim privatnih kabineta) koriste samo Klaićeva bolnica i Klinika za psihijatriju sv. Ivan Zagreb. Pokazala je učinke kod poremećaja iz autističnog spektra te onih poput poremećaja pažnje s hiperaktivnošću (ADHD), anksioznosti, depresije, epilepsije, nesanice, ovisnosti o drogama, shizofrenije i poteškoća u učenju.

Neurofeedback uređaj osigurat će suvremenu i neinvazivnu terapiju djeci s teškoćama u lokalnoj sredini, osnaživanje i širenje kapaciteta udruge te pristup terapijama svim ostalim zainteresiranima.

Sredstva za ovu akciju se prikupljaju na poseban račun , otvoren kod Erste&Steiermärkische Bank d.d., IBAN: HR8624020061500136072.

Udrugu Rubikon Zaprešić čine 64 korisnika od 2 do 21 godine, 2 terapeuta i uporni roditelji. Djeluju na području Zaprešića i okolnih općina. Od 2013., među prvima u Hrvatskoj, potaknuli su osnivanje dva posebna razredna odjeljenja, u sklopu dviju zaprešićkih osnovnih škola, opremljena senzornim materijalima za djecu iz autističnog spektra u sklopu osnovne škole. Provode različite projekte od kojih su značajniji „S autizmom kroz život“, „Uspjeh kroz senzomotorički rad“, Mala škola plivanja“ , a sve u cilju što bolje inkluzije djece s teškoćama u lokalnu sredinu.

Zajedno smo odgovorni za formiranje djece u ispunjenju njihovih razvojnih potreba i želja, a neurofeedback uređaj bi nam mogao dati dobar odgovor na tom putu.

Odazovite se! Hvala!

UDRUGA RUBIKON ZAPREŠIĆ
Financijski plan provedbe projekta NEUROFEEDBACK ZA DJECU I ODRASLE
Naziv stavke Opis Iznos €
Neurofeedback aparat i oprema za potrebe provedbe projekta prijavitelj će kupiti neurofeedback aparat i pripadajuću opremu ( software, elektrode) 10.000
laptop i monitor 2.075
plaća terapeuta + prijevoz za 3 mjeseca 7.500
najam prostora i režije za 3 mjeseca 1.500
edukacija terapeuta 2.539,20
UKUPNO 23.614,20 EUR
Podijeli s prijateljima!